Månedsarkiv 25. juni 2018

Sådan skaber du de bedste forudsætninger for din kats velvære

Når man har en kat, er det vigtigt, at man får skabt de bedst mulige forudsætninger for, at den kan have det godt, og det kan man gøre på flere forskellige måder. Det handler først og fremmest om, at man er der for katten, hvilket man viser gennem at fodre den, sørge for vand samt være nærværende ved blandt andet at kæle med katten, hvilket i høj grad er noget, katten nyder. Dette vil ligeledes også være noget, der skaber glæde, nærvær og varme til den, der kæler med katten, hvorfor der er store fordele ved at have en kat.

Kend til dyrlæger i området

For at give sin kat de bedste mulige forudsætninger for at have det godt, er det vigtigt, at man ved, hvor der er dyrlæger, således man hurtigt kan komme frem, hvis der skulle være problemer med kattens sundhed eller helbred. Der er mange forskellige dyrlæger og klinikker i Danmark, og det er vigtigt bare lige at undersøge, hvor der måtte være en dyrelæge omkring ens egen bopæl. På den måde kan man hurtigt komme hen til dyrlægen, hvis der skulle være problemer med kattens helbred. Her kan man med fordel også vælge at fremstøve et telefonnummer, man kan have lige ved hånden, så man også hurtigt kan ringe til dyrlægen, såfremt man måtte være i tvivl om noget i henhold til katten og dens helbred. Det er dog ikke ønskeligt, at en kat skal have brug for behandling, men det er rart at have kontaktoplysninger, adresse osv. på en dyrlæge, hvis der en dag måtte blive behov for det.

Kattebakke, legetøj, kradsetræ og lignende til katten

En kats gælde, sundhed og velvære defineres også i høj grad af, om man har nogle forskellige legesager, kradsetræer eller lignende, som katten kan udfolde sig ved. Det er vigtigt at aktivere sin kat, så den holder sig lidt i gang og altid har en mulighed for at få kradset med kløerne. Herudover vil man også have en kat med et bedre velvære, når den har gode muligheder for at blive aktiveret gennem forskelligt legetøj. Der behøver nødvendigvis ikke være tale om dyrt og meget legetøj, da man sagtens kan lave noget selv, mens det også er muligt at finde billigt legetøj til sin kat.

Oplev de vilde dyr i deres rette element

Når du besøger zoologisk have, er der forsøgt at gøre oplevelsen virkelighedstro med dyrene. Løverne lever ved et vandhul og med træer, som de kan klatre i. Der er en savanne til zebraer, giraffer og andre dyr, og det er en sjov oplevelse, som er spændende og lærerig. Men alt er også indhegnet, og temperaturen i Danmark er ikke, som den er i Afrika, hvor dyrene oprindeligt lever. Den ægte vare er bare noget andet, og hvis du i forvejen elsker zoologisk have og vil have mere, så bør du tage på safarirejse omgående. Få mere information om safarirejser.

Rejs med ind i dyrenes verden

På en rejse til Afrika kan du rejse på safari, hvor du kan se vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Her er ingenting opstillet, for det er dyrenes land, som du besøger. Dette er en beundringsværdig oplevelse, hvor du kan se de champagnefarvede savanner med dyr og sidde med åben mund af begejstring. Du kan blandt andet opleve dyr som:

 • Løver
 • Næsehorn
 • Geoparder
 • Elefanter
 • Giraffer
 • Zebraer
 • Gorillaer

Du kan også få indblik i Afrikas indfødte i landsbyer. Her kan du se, hvordan de lever en helt anderledes hverdag end os, som er lærerigt og sundt for os, da det udvider perspektivet på livet.

Nogle af de anbefalelsesværdige safaridestinationer er:

 • Kenya
 • Botsawana
 • Tanzania

Det siges, at alle mennesker burde komme på safari en gang i livet. Dette vil afgjort være en oplevelse, som du har med dig resten af livet. Den gør et særlig indtryk. På en tur til Afrika får du både historie, natur og kulturelle oplevelser. Og der er også plads til en strandtur. Der skal også være plads til afslapning, når du er på ferie. Du får meget for pengene med en tur til Afrika.

Vil man give sig selv en stor udfordring, kan man også prøve kræfter med at bestige Kilimanjaro. Man kan få en personlig træningsplan og træner, der kan hjælpe en med at nå dette mål. Her kan du få den mest fantastiske udsigt over savannen.

Attraktioner i Afrika

Attraktioner i Afrika er uendelige. Men nogle af disse, som virkelig behøver et besøg på din rejse, er:

 • Nationalparker
 • Bjergkæder
 • Kyster

Det er muligt at få en dansk rejseleder med på fleste ture, som kan guide dig og lære dig en masse om den afrikanske historie. Det meste er aftalt og tilrettelagt hjemmefra, og guiden skal nok fortælle dig om alt undervejs. Så behøver du ikke at bekymre dig om, hvad du skal den dag. Du skal bare stå op og tage safaritøjet eller muligvis badetøjet på den dag, så klarer rejseselskabet resten.

Håndtér en skatteproces korrekt

Måske har du eller din virksomhed oplevet at få en henvendelse fra SKAT omkring skattemæssige forhold. Og måske er du ikke enig med SKAT i henvendelsen. I den sammenhæng bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du svarer SKAT. Det er vigtigt, at håndtere sådanne sager korrekte for ikke at ende med en større skattesag, som kan koste dig dyrt.

Sagshåndteringen er det essentielle

I al almindelighed skal du naturligvis gøre alt, hvad du kan for ikke at ende i en ”diskussion”, med SKAT. Du skal for eksempel oplyse korrekte oplysninger via SKAT. Men fremkommer der en sag mellem dig og SKAT, så er det vigtigt, at du får det bedste ud af sagen. Erfaring viser, at en potentiel sag og dens udfald afhænger af sagshåndteringen, som skal være gennemtænkt. Det handler altså om at være velforberedt i forhold til den pågældende sag.

Danmark er et retssamfund, hvilket vil sige, at man som udgangspunkt får ret, såfremt man har ret. Men hvis du kommer ud for en skatte- eller afgiftssag, ser det anderledes ud. Her er udfaldet afhængigt af den måde, som sagen håndteres på. Det gælder om at få lagt den rette strategi tidligt i processen.

Hvilke skatte- og afgiftssager er der?

Af skatte- og afgiftssager i Danmark vil der typisk være tale om følgende forhold:

 • Skat i forbindelse med indkomst
 • Moms
 • Told
 • Afgifter

Overtræder man loven i forhold til en af ovenstående områder, kan man få en advokat til at hjælpe med at ”udbedre overtrædelsen”. Du kan også blive rådgivet, inden du foretager dig noget. Klik her for at finde et kompetent advokatfirma til at hjælpe. At advokatfirma hjælper virksomheder såvel som private med sager omkring skat og afgifter.

En skattesag kan for eksempel omhandle, at du ikke er enig i en regning, som SKAT har sendt dig. Eller hvis du eksempelvis ikke vil dele oplysninger med SKAT. Her gælder det altså om at få behandlet sagen korrekt, hvormed det anbefales, at man tager en advokat med ind i sagen. Som borger eller virksomhed er det ikke sikkert, man kender de juridiske muligheder i forhold til at lave en gennemtænkt strategi.

Din killing fortjener kun det bedste

Findes der noget sødere end synet af en lille killing med store øjne? Sådan en lille yndig hårbolle fortjener da kun det bedste resten af livet! Og det bedste for din lille killing er masser af opmærksomhed, omsorg, forplejning og det rette foder og legetøj  – særligt i de tidlige, sårbare måneder.

 

Giv din killing den bedste start på livet

Når du lige har fået en ny killing, bør du tage fri de første par dage, så den ikke bliver stresset over at være alene. Gør hjemmet så trygt som muligt og sørg for, at der er ro, så killingen kan vænne sig til de nye omgivelser.

 

Din killing har brug for 2 til 3 gange så mange kalorier som en voksen kat. Derfor er det vigtigt, at killingen får det rette foder. De første tre til seks måneder, bør du fodre din kat tre gange om dagen. Derefter er det nok med to gange om dagen.

 

Det er vigtigt, at killingen kommer i kontakt med andre mennesker og får leget en masse. På den måde er du sikker på, at I får skabt et tæt bånd. Har du andre dyr i forvejen, bør de dog ikke være i samme rum de første par uger.

 

Hvis der ikke er penge nok

Din lille kat skal resten af livet passes, plejes, leges med og have ordenligt mad. Hvis den bliver syg, skal den til dyrelægen. Det kan altså ende med at blive en dyr investering at få en kat, men du må aldrig nogensinde gå på kompromis med din kats ve og vel.

 

Bliver din kat pludselig syg, og ved du, at det ender med en dyr lægeregning, du ikke har penge til, eller får du på andre måder svært ved at få råd til at passe din kat, kan du optage et kviklån. Et kviklån er en hurtig og nem måde at låne penge på lige nu og her, så du kan få økonomisk råderum til at passe på familiens lille hårbolle.

Er du parat til en kat?

En kat er et utrolig populært husdyr i Danmark, og det er der mange gode grunde til. De er søde. De er bløde. Og så kræver de ikke så meget opmærksomhed, som hunde gør. Men selvom de små dyr ikke er så tidskrævende som dens logrende modsætning, så skal det ikke være dét, der afgør beslutningen for dig – tværtimod.

5 trivielle ting inden du køber kat

Er du egentlig parat til at have ansvaret for en kat? De er nogle særdeles skønne væsner, men tænk dig grundigt om, inden du tager ud og køber en professionel musejæger.

 1. Har du tid og overskud?

Det første, som enhver fremtidig katteejer er tvunget til at spørge sig selv om, er, om du har tid og overskud. Katte er ikke så krævende som hunde, men det retfærdiggør ikke et køb af et kæledyr, hvis du ikke er villig til at droppe impulsovernatninger eller byture i ny og næ.

 1. Så er der selvfølgelig det økonomiske

Der er mange muligheder for at anskaffe en kat billigt (og endda gratis), men der er ekstraudgifter ved ethvert husdyr. Fx skal katten til dyrlæge, og den skal fodres og plejes – og så lever de 12 – 18 år.

 1. Nyser du mere, end du burde?

Allergi er en af de helt store grunde til, at mange undgår husdyr. Det er derfor en god idé at tjekke, om alle i husstanden kan tåle, hvis der kommer et nyt familiemedlem.

 1. Er din boligsituation kattevenlig?

Bor du i lejemål? Hvis det er tilfældet, så er det ikke sikkert, at du har lov til at have husdyr. Undersøg derfor altid, hvad der står i lejekontrakten inden.

 1. Rengøring, oprydning og andre efterladenskaber

Du skal forvente, at nødvendigheden for at holde hytten ren stiger, når du får en kat. Katte har det med at gå på møbler, rode rundt i kattebakken og hive døde (og levende) mus indendørs. Afklar dig derfor med dette.

Giv din nye kat et godt hjem

Der er mange muligheder for at finde et godt lån online, så du kan give din nye kat et godt hjem.