Månedsarkiv 27. marts 2018

Hvad kan din hund bedst lide at sove i?

Hvad kan din hund bedst lide at sove i?

Hvad kan din hund bedst lide at sove i?

Hundesengen er din hunds fristed, hvor den kan slappe af i fred og ro, fra familie og børn. Derfor er det vigtigt at du finder en hundeseng som er blød og komfortabel og som din hund vil elske at slappe af og sove i.

Men der findes mange forskellige slags af hundekurve og hundesenge, så hvad er bedst? Det første du skal gøre, er at se hvordan din hund bedst kan lide at ligge, det vil sige, kan den bedst lide at ligge udstrakt, vil den hellere ligge sammenrullet eller skal det måske bare være hundepude som vil passe hunden bedst. Køber man en hundeseng, anbefales det at man køber den 10-15 cm større i omkreds end målet på hunden. Hunden skal have lidt ekstra plads i kurven da de godt kan lide at ændre sovestillinger ret ofte, så der skal være lidt plads at gøre med.

Køb en hundeseng der er let at gøre ren

Når man kigger på hundekurve eller puder, skal man være opmærksom på, at jo lettere de er at gøre rene, jo længere tid vil de holde. Køber man en seng til sin hund i stof, skal man sikre sig at betrækket kan tages af og kan tåle at komme i vaskemaskinen, det er helt klart den bedste og letteste måde at holde sengen ren for skidt og bakterier. Vi ved jo allesammen at hunde godt kan lide at rulle sig ude på græsmarken, ligge sig i skidt eller rulle sig i eksempelvis døde dyr. Grunden til at de kan finde på at rulle sig i et dødt dyr, er for at skjule lugten af sig selv, det er et af hundens jagtinstinkter der får hunden til at kamuflere sin egen lugt, på den måde ville der være større chance for at hunden kunne nedlægge et byttedyr hvis den selv skulle fange sin mad. Så hunden kan faktisk slæbe en masse bakterier med ind i huset og specielt i sin hundeseng, derfor er det ret vigtigt at hundesengen er let at holde ren og fri for bakterier.

Hundeseng af plast eller stof, hvad er bedst?

Det afhænger lidt af hvad hunden kan lide at ligge i, for begge slags er let at holde rene. Med for eksempel en hundesenge af plast er der som regel en pude i bunden som kan gå direkte i vaskemaskinen og imens kan man tørre selve plastsengen af med varmt vand og sæbe for at komme eventuelle bakterier og skidt til livs.

En hundeseng af stof er noget blødere end den af plast, og i de fleste tilfælde kan hunde bedst lide dem af stof. Du skal bare være sikker på at med den seng du køber i stof, at der er mulighed for at kunne tage betrækket af både puden og selve hundesengen, og husk at tjekke inden du køber den, at den kan tåle at komme i maskinvask da de ellers kan blive godt beskidte med alt det hunden tager med ind i sin pels.

Sådan bliver din terrasse klar til sommeren

Sådan bliver din terrasse klar til sommeren

Sådan bliver din terrasse klar til sommeren

Danskerne er glade for deres haver, hvor børnene får lov til at lege og kæledyrene lov til at liste rundt. Sommeren nærmer sig, og du skal snart begynde at tænke på, hvordan du vil gøre din klar til varmere tider. Det kræver blandt andet blomsterbede og nyslået græs, men ikke mindst kræver hyggehjørner på terrassen. Læs med her for at få gode tips til en lækker og sommerklar terrasse.

 

Hyggen i centrum

Det er vigtigt, du starter ud med at gøre dig nogle overvejelser om, hvilket udtryk din terrasse skal have. Du kan for eksempel sætte blomster og planter i store krukker for at skabe en frisk og romantisk stemning på terrassen. En anden mulighed er at samle nogle træpaller i et hjørne af terrassen, så du skaber en dejlig hyggekrog, som automatisk vil lægge op til mange hyggelige stunder og lange snakke. Stil et par lanterner i samme hjørne, som kan lyse op på mørke sommeraftenener. Hvis du godt kan lide at have muligheden for at lave noget aktivt, kan du med fordel overveje, om du vil bygge en bålplads. Der findes ikke noget hyggeligere end at se ind i bålets flammer en sen sommeraften, mens du bager et snobrød eller steger en skumfidus. 

Underlaget er vigtigt

Terrassen er det helt perfekte sted at skabe de bedste rammer for mange hyggelige stunder med familien, men det dur altså ikke, hvis underlaget ikke er i orden. Det er ikke særlig charmerende med en terrasse, hvor fliserne er grimme, slidte og grønne af alger. Tit er der ikke meget andet at gøre end at lægge nye fliser eller sten på terrassen, så du skaber et helt nyt og lækkert samlingspunkt. Heldigvis er det også din mulighed for at vælge nøjagtigt det underlag, der afspejler dig og din familie bedst. Det giver et vidt forskelligt udtryk, alt efter om du vælger de klassiske store fliser eller skaber et mere spændende udtryk ved at mikse forskellige materialer. Fliserne er det mest bekostelige ved din nye sommerterrasse, så du kan overveje at låne penge til forvandlingen.

Skal du købe kat? Få 3 gode råd her

Skal du købe kat? Få 3 gode råd her

Skal du købe kat? Få 3 gode råd her

Hvis du overvejer at købe dig en kat, men er i tvivl om nogle forskellige ting i forbindelse med købet, kan det være en fordel at læse med her, da du bliver gjort opmærksom på de ting, du skal holde øje med i forbindelse med købet. Når man skal købe en ny kat, er der tale om en lille omvæltning i hverdagen, da der er flere forskellige ting, der skal tages hensyn til, mens katten også skal finansieres på den ene eller anden måde.

Skal katten kønsneutraliseres?

Dette spørgsmål afhænger meget af, hvad man har i sinde at ”bruge” katten til. Ønsker man, at katten skal få killinger, skal man naturligvis ikke kønsneutralisere katten. Men skal man derimod ikke avle på katten, er det faktisk bedst for både ejer og kat at kønsneutralisere katten, da den får det bedre psykisk i forhold til at være udadvendt og positiv, da dens kønsdrift neutraliseres. Herudover vil de fleste hankatte også strinte forskellige steder i huset for at afmærke territoriet, såfremt katten ikke er kønsneutraliseret, og der er generelt en bedre hygiejne med kønsneutraliserede katte.

Hvordan forbereder man hjemmet?

Når man skal forberede sig til at have kat i hjemmet, kan det være en fordel at lave basale forberedelser i sit hjem, således man ikke får kattehår over det hele, mens man ved den rigtige forberedelse også undgår, at katten kradser i møblerne. Det kan være en fordel at finde nogle tæpper til katten, man kan placere i forskellige møbler såsom i en sofa, stol eller lignende, hvor den kan ligge, således man undgår kattens mange kattehår på møblerne. Hernæst kan man ved at erhverve sig et kradsebrat, som katten kan kradse på, således man undgår, at katten kradser i møbler, pynt og lignende.

Finansier købet af katten med et minilån

Når man skal købe sig en kat, er det også nødvendigt at have nogle penge, man kan købe katten for, og det er ikke lige sikkert, at man har pengene, når tilbuddet om køb af kat byder sig. Derfor kan det være en fordel at tage sig et minilån, således man købe katten, når muligheden byder sig for at betale lånet tilbage, når man igen har fået pengene. Ved valg af lån skal man være opmærksom på lånebeløb, tilbagebetalingsperioden og renten, og det er muligt at gøre på nettet. Lån penge online og få råd til en ny kat, der giver livsglæde og ro i hjemmet.