Månedsarkiv 22. oktober 2019

Er du ny katteejer?

Er du ny katteejer?

Hvis I lige har udvidet familien med en lille kat, er alting nyt og spændende. Det er det både for jer og for jeres nye kat. Måske I er nervøse for at gøre noget forkert, eller for at jeres kat ikke kan falde godt til i jeres hjem. Men hvad er egentlig godt at vide og huske som ny katteejer?

Den første transport

Hvis ikke I har fået jeres kat endnu, skal I måske ud og hente den et sted. Under den første transport er det en god idé, hvis I medbringer en transportkasse, og det er det sådan set også fremover, hvis I skal ud og køre med jeres kat. Det er nemlig det sikreste for katten.

Få din kat til at føle sig hjemme

Din kat bliver en del af familien, og derfor skal den også føle sig hjemme. Så snart du har fået din kat, kan du begynde at gøre det hyggeligt for den derhjemme. Den skal have sit eget sted med mad- og vandskål. Den skal have et sted, hvor den kan gå på toilet. Og så skal den have et sted, hvor den kan gå hen og lege. Det er også en god idé med et kradsebræt, hvis du vil mindske chancen for, at der bliver kradset på møbler og vægge.

Tag tingene stille og roligt

Du behøver ikke være nervøs, når du får en kat. I det første stykke tid skal I bare lære hinanden at kende. Læn dig tilbage i sofaen og nyd f.eks. et glas vin fra Uhrskov-vine.dk og hyg dig med dit nye familiemedlem. Brug noget tid på at aktivere din kat og kæl med den, så den bliver tryg ved dig. Men ellers vil din kat klare meget sig selv fremover, så du skal ikke være bekymret for noget.

Er neutralisation af katte en nødvendighed?

Er neutralisation af katte en nødvendighed?

Har du en indekat, der ikke skal bruges til avl, så anbefales det, at du får neutraliseret den. En kønsmoden hankat, der ikke er kastreret, tilbringer størstedelen sin tid styret af sine hormoner i parringssæsonen. Det er ganske voldsomme kræfter, der er på spil i denne periode. Tænk teenagehormoner på speed. I parringssæsonen er der knap nok overskud i en kønsmoden hankats hjerne til at få noget at spise, alt drejer sig om at finde en hunkat, han kan parre sig med. Det er en nærmest beundringsværdig – sagt på nydansk – single minded fokus på artens overlevelse.

Ulemper ved ikke at gøre noget

Vælger man ikke at kastrere sin hankat, så må man blandt andet leve med de lugtgener, det giver. Hankatte strinter, hvilket vil sige, at de markerer deres territorium med urin. En ikke-neutraliseret hankats urin har en ganske forfærdelig lugt. Hankatte, der er på damejagt, kommer ofte op og slås med deres konkurrenter. Dette øger risikoen for skader opstået i forbindelse hermed for eksempel bidskader og rifter. Skader, hvor der er risiko for, at der kan gå betændelse i, og dermed blive behandlingskrævende. Vil du gerne se mere om neutralisation af katte, så tjek linket.

Neutralisation – ikke altid et frit valg

Vær ligeledes opmærksom på, at i de fleste boligforeninger, hvor det er tilladt at have husdyr, er det næsten altid et krav, at katte er neutraliseret. Dette skyldes dels et ønske om at mindske risikoen for lugtgener, men også for at undgå katteslagsmål. Katte er natdyr, og derfor foregår eventuelle slåskampe om natten. Det kan være en særdeles voldsom oplevelse at høre på. Ikke mindst hvis man bliver vækket midt om natten af en gruppe hankatte, der kæmper om hunkattenes gunst.

Bivirkninger

Den væsentligste bivirkning ved kastration er, at kattens stofskifte forringes ganske betydeligt, hvilket øger risikoen for overvægt. Derfor anbefales det, at kastrerede katte får fuldkost lavet til neutraliserede katte.

Gør madlavningen sjovere med gode knive, der lever op til deres fulde potentiale

Gør madlavningen sjovere med gode knive, der lever op til deres fulde potentiale

Hvis du går op i mad og madlavning, så kan selve madlavningen faktisk være halvdelen af hele oplevelsen. Du nyder formentlig både at lave maden og spise den. Det kræver dog, at man har det rette udstyr. Derfor kan det være værd at investere i noget udstyr af kvalitet, da køkkenudstyr er et sted, hvor man virkelig kan mærke, hvad man får for pengene. Nyder man at lave mad, er det derfor værd at investere i noget ordentlig udstyr. Dette gælder eksempelvis for knive, hvor det er værd at bruge lidt ekstra penge for at få de helt rette knive. Det kan ændre hele madlavningsoplevelsen og ofte også afspejle sig i det endelige resultat.

Med de helt rette knive, vil madlavningen i køkkenet gå meget lettere. En god køkkenkniv er uundværlig for en god kok, uanset om det er til privat brug, eller om du er professionel. Hos Knivblokken sætter de en ære i god madlavning og godt håndværk, og de er derfor bevidste om, hvor stor betydning, det kan have at have det rette udstyr til hver enkel opgave i køkkenet. De sætter derudover også opmærksomhed på, at det ligeledes er vigtigt, at man så sørger for at passe på sit udstyr og pleje det, så man hele tiden kan få den fulde fornøjelse af det.

Har du de helt rette knive, er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at vedligeholde og pleje dem. Det kan du gøre ved at investere i en god knivsliver. Selv den dyreste og bedste kniv kan blive sløv, og det er derfor værd også at investere i noget slibeudstyr, og dermed få glæde af kniven i mange år. På den måde kan man samtidigt sørge for, at knivenes potentiale udnyttes til fulde. Er du på jagt efter en god knivsliber – se udvalget.