Månedsarkiv 12. februar 2021

Ny kat på vej? Sådan gør du din bolig mere kattevenlig

Ny kat på vej? Sådan gør du din bolig mere kattevenlig

Findes der noget mere fantastisk, end at få lov at dele sit hjem med en kat? Det, at bo sammen med en kat, kan nemlig give anledning til en masse gode oplevelser, for det er nemlig et dyr i særklasse.

Men netop det, at det er et dyr, kan også betyde, at du er nødt til at foretage dig nogle ændringer i hjemmet. Din nye kat kan nemlig have nogle særlige behov, som den ikke kan få dækket, hvis den ikke bor i et kattevenligt hjem.

Hvordan du så får et mere kattevenligt hjem, kan du blive klogere på ved at læse videre her. Det handler nemlig om at få den rette indretning. Er det noget, du vil blive endnu klogere på, så læs mere på Herligthjem.dk.

Plads til komfort

En af de ting, du er nødt til at sørge for, når du skal have kat, er, at der er nogle behagelige steder, hvor katten kan ligge og sove eller slappe af. Det gør katte nemlig meget. Faktisk kan nogle katte sove i helt op til 20 af døgnets 24 timer.

Du bør overveje at købe en form for katteseng, så katten får sin helt egen plads. Alternativt kan du også give katten plads andre steder, hvor den kan ligge, som for eksempel:

  • I en lænestol
  • På en sofa
  • I din seng
  • På en pude

Du skal bare huske, at katten kan få brug for et helle, så hvis du ikke altid vil have den til at ligge et af dine møbler, så skal du sørge for et alternativ.

Plads til at kradse

Noget som kan drive enhver katteejer til vanvid, er, når katten begynder at kradse i møblerne. Nogen begynder straks at skælde ud, men det er ikke den mest holdbare løsning.

Der er nemlig en mening med galskaben, for det er helt instinktivt for katten at kradse. Den gør det både for at afmærke sit territorium og for at slibe sine kløer. Derfor er du som katteejer også nødt til at sørge for, at din kat har noget, som det må kradse i. Det kan for eksempel være:

  • Et kradsetræ
  • Et kradsebræt
  • En kradsevæg

Hvis din kat alligevel kommer til at kradse i møblerne, kan du også lægge en beskyttende overflade på, som katten gerne må kradse i, eller som kan afholde katten fra at kradse i det møbel overhovedet.

Plads til at lege

Katten har brug for at lege, hvis den skal trives. Det gør den på forskellige måder, men det er vigtigt, at du giver den plads nok til det. Bor du et sted med en stor have eller natur omkring dig, så vil det være oplagt at lade katten lege ude.

Bor du derimod i en lille lejlighed, så sørg for at rydde en del af gulvet. Du kan også indrette dit hjem, så der er forskellige niveauer eller gemmesteder, som din kat kan lege i. Sådan elsker de fleste katte nemlig at lege.