Tegn på, at din kat skal til dyrlægen
Viser din kat tegn på sygdom, er det rigtig vigtigt, at din kat kommer til dyrlægen med det samme. Det er selvfølgelig åbenlyst, at din kat skal til dyrlæge, hvis den har slået sig, bløder eller hyler. Dog skal du også sende din kat til dyrlægen ved andre symptomer, men det kan være svært at vide, hvornår din kat skal tjekkes. Herunder har vi derfor samlet de mest almindelige tegn på, at din kat skal til dyrlægen!
Derfor er dyrlægen vigtig
Selvom det ofte er fristende at springe over dyrlægebesøget, er det yderst vigtigt, at din kat alligevel kommer til dyrlægen. Hvis du sender din kat til dyrlæge med det samme, øger du først og fremmest chancen for at undgå, at din kat udvikler en dødelig sygdom og dermed dør. Hvis du tager din kat til dyrlægen ved tidlige symptomer, er behandlingen ofte også mindre kostbar og kortere, da det opdages i et tidligt stadie. Udover symptomer på sygdomme, er det ligeledes vigtigt, at din kat kommer til det årlige sundhedseftersyn. Katte er gode til at skjule symptomer, og derfor kan man med et årligt sundhedstjek forebygge og opdage helbredsproblemer, som du måske ikke selv har lagt mære til. Der findes heldigvis mange gode dyreklinikker i hele Danmark, mangler du en dyreklinik København, kan du eventuelt finde en her!
Spiser eller drikker mindre
Et af de hyppigste tegn på sygdom eller helbredsproblemer er, hvis din kat spiser eller drikker mindre. Ligesom mennesker har brug for mad og vand, har katte også, og derfor er der noget galt, hvis din kat ikke spiser eller drikker. De fleste sygdomme med disse symptomer kan helbredes og er ufarlige, dog kan de udvikle sig alvorligt, hvis du ikke tager din kat til dyrlægen.
Aggressiv mod dig eller andre dyr
Mange katte bliver ofte aggressive på hjemmets beboer eller andre dyr, hvis de har ondt, og derfor er det et tegn, som du skal reagere hurtigt på. Hvis din kat ændrer adfærd, er det derfor en rigtig god idé at planlægge et besøg hos dyrlægen.
Udflåd fra øjne eller ører
En sund og rask kat skal have klare og rene øjne samt rene ører. Opdager du derfor, at din kat har noget i øjnene, som ligner betændelse, skal du tage fat i en dyreklinik. Vælger du ikke at gøre noget, kan du risikere, at det skader kattens syn.
Hvordan man vælger det rigtige hundehalsbånd til en stor hund
Når du vælger det rigtige hundehalsbånd til dit kæledyr, skal du overveje komfort og holdbarhed. Du skal især have et halsbånd, der kan modstå kraftige træk fra din hund, og som er behageligt nok til ikke at irritere dens hud.
Kraven skal være behagelig og ikke for stram.
Din hunds halsbånd skal være behageligt og ikke for stramt. Det bør ikke forårsage ubehag eller smerte for din hund, da det kan føre til skader eller sygdom, så sørg for at vælge et, der passer godt.
Halsbåndet skal være bredt nok til, at der er plads til to fingre mellem det og din hunds hals, når den står stille (men hold ikke fingrene der!). Hvis du ikke kan få plads til to fingre under halsbåndet, når den står stille, er det for smalt og vil skære ind i huden, når den bevæger sig – det kan med tiden føre til sår på halsen.
Vælg om muligt et blødt materiale som læder eller nylon i stedet for metalkæder, fordi disse materialer er mere fleksible end metal, hvilket betyder, at de ikke irriterer følsomme hudområder under tunge belastninger, som store racer oplever under gåture/løbeture osv…
Halsbåndet skal være holdbart og kunne tåle, at din hund trækker kraftigt i det.
Når du leder efter et halsbånd til din store hund, er det vigtigt at overveje materialets styrke. Halsbåndet skal være lavet af et stærkt materiale, der kan modstå kraftige træk fra din hund og ikke går let i stykker. De bedste materialemuligheder omfatter nylon og læder; disse materialer er holdbare og fleksible nok til at klare de fleste situationer, samtidig med at de er behagelige for dit kæledyrs hals.
Den rigtige størrelse halsbånd har også flere andre vigtige kvaliteter:
- Det skal have et spænde eller en krog med hurtig frigørelse, så du ikke har problemer med at få det af, hvis det er nødvendigt (f.eks. hvis din pode bliver fanget under noget).
Halsbåndet skal have et spænde med hurtig frigørelse.
Et spænde med hurtig frigørelse er et must for ethvert hundehalsbånd. Det er vigtigt, at du nemt kan fjerne din hunds halsbånd i nødstilfælde, f.eks. hvis den hænger fast i noget og skal frigøres hurtigt. Et standardspænde kan være svært at betjene, når du går i panik, så hvis du har et hurtigspænde, bliver det meget nemmere for jer begge to.
Hurtigudløsere er også gode til daglig brug, fordi de gør det meget nemmere at tage halsbåndet på og af end med andre typer spænder; det gør dem ideelle til folk, der har svært ved at bøje sig eller ikke ønsker at bruge tid på at rode med deres kæledyrs udstyr hver dag, inden de går ud. De er især nyttige, hvis din store hunderace er hårdnakket og stædig over for at bære noget om halsen (og de fleste store hunde falder i denne kategori!). Ved at sørge for, at hans halsbånd har et letanvendeligt låsesystem som dette fra PetSafe®, er alting i orden, når det er tid til, at han ikke bare kan tolerere, men faktisk nyder at have noget om halsen!
Halsbåndet bør ikke have en ekstra lang snor.
Kæden skal være 1-2 meter lang og holdbar. En for lang snor kan skade din hund, hvis den vikler sig ind i snoren, eller hvis den vikler sig om noget (f.eks. en gren). Det giver dem også mere frihed til at strejfe rundt og udforske under gåture, hvilket er godt for deres mentale sundhed!
Til at tage med: Når du vælger et halsbånd til en stor hund, er det vigtigt, at halsbåndet er komfortabelt og holdbart.
- Kraven skal være behagelig og ikke for stram
- Halsbåndet skal være holdbart og kunne tåle kraftige træk fra din hund
- Hurtigspændet er et must-have i nødstilfælde – hvis din hund f.eks. sidder fast et sted eller hænger fast i noget, vil du gerne kunne få den hurtigt ud uden at skulle klippe snoren helt af (hvilket ville betyde, at du skulle udskifte den).
Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at forstå, hvordan du vælger det rigtige hundehalsbånd til din store hund. Husk, at det ikke kun handler om at finde noget, der ser godt ud eller passer godt – det er også vigtigt, at halsbåndet er komfortabelt og holdbart nok til at kunne modstå kraftige træk fra dit kæledyr. Hvis du vil have noget stilfuldt, men ikke vil bruge for mange penge på det, så prøv nogle af vores anbefalinger ovenfor!