Månedsarkiv 27. juni 2020

Sådan bliver du og din familie klar til jeres sommerferie

Kalenderen siger, at det endelig er tid til sommerferie og andre gode stunder udenfor i sommervejret. Hvis du og din familie har planer om at skulle på sommerferie i år, er det snart tid til, at I skal gøre jer klar til den. Men hvad kan I egentlig gøre, for at føle jer helt klar til at tage væk på ferie.

Pak jeres ting i god tid

Det er altid en god idé at begynde at pakke alle jeres ting i god tid. På den måde mindsker i risikoen for, at I glemmer et eller andet vigtigt. Det kan være en stor hjælp at skrive en liste over alting, som I så kan gå og krydse af på. Det gælder alt fra pas, papirer og penge til solcreme og medicin. Det er så træls at komme afsted og så have glemt et eller andet vigtigt.

Hav underholdning med til de mindste

Hvis det er en lang tur hen til jeres feriedestination, kan de mindste i familien nemt komme til at miste tålmodigheden på et eller andet tidspunkt. Derfor er det godt at have en form for underholdning med. Det kan være bøger, spil, malebøger, en iPad eller kran legetøj fra Børnenes Kartel.

Beskyt jeres hus mod indbrud

Når I tager væk på ferie, er der altid en risiko for at få indbrud. Det er ikke rart at skulle tage på ferien med frygten for at få indbrud i sit hus. Derfor kan I sørge for at gøre nogle forskellige ting, så risikoen bliver langt mindre. I kan bl.a. snakke sammen med jeres naboer, der kan sørge for at tømme jeres postkasse, parkere deres bil i jeres indkørsel, tænde lys indenfor m.m. Det handler altid om at få jeres hus til at se så beboet ud som muligt.

Disse ting skal du huske at købe, hvis du er ny katteejer

Det er fantastisk at få sin første kat. Det er en fornøjelse at lære den at kende og at se den vokse sig større og mere tryg. Som ny katteejer er der nogle ting, du ikke må glemme at købe. De er nemlig helt centrale for, at din kat får den bedste start på jeres liv sammen.

Styr på kattebakken

Du ved selvfølgelig godt, at du skal have en kattebakke til din kat. Dog er der stor forskel på bakker – både i funktionalitet og prisklasse. Du kender sikkert den helt simple plastikbakke, som egentlig bare er en kasse, man så putter kattegrus i. Den er billig, men ikke altid den bedste løsning.

Især hvis du bor på relativt lidt plads, kan kattebakkens indhold godt komme til at genere dig. Selvom du køber det bedste sand, vil en bakke altid lugte lidt, og når din kat graver i den, ryger sandet ud til alle sider. Derfor kan det være en god ide at overveje en af de mere avancerede modeller. Du kan eksempelvis få bakker, der filtrerer luften.

Der er også et godt udvalg af bakke, som er lukkede, hvilket både holder på sand og lugt. Hvis du mangler hjælp til finansieringen, så lån penge let, indtil du modtager næste månedsløn. At få kat er trods alt ofte en stor udgift på én gang.

En god transportkasse

Det er vigtigt, du har god mulighed for at transportere din kat rundt. Det går bare ikke at putte den i en tilfældig papkasse, og derfor er det supervigtigt, at du investerer i en transportkasse fra start.

Du kan købe mange forskellige, men det er som udgangspunkt vigtigt, at den er så stor, at din kat kan ligge fuldt udstrakt i den. Så skal den naturligvis også være af god kvalitet, så den ikke går i stykker. Hvis du mangler penge til at betale den lige nu, kan du besøge www.laanekassen.dk og få økonomisk hjælp.