Månedsarkiv 15. maj 2018

Beskyt din udekat mod lopper og flåter

Mange katte nyder livet som udekat, hvor de får lov til at færdes både inde og ude, som de har lyst til. Hvis du vil undgå, at din kat bliver generet af lopper og flåter, bør du beskytte den med en forebyggende behandling.

Forebyggelse er vejen frem

Heldigvis findes der i dag midler mod lopper og flåter, der er så effektive, at de kan forebygge angreb fra lopper og flåter, hvis blot katten behandles hver 4–6 uge. Du kan beskytte din kat med enten en særlig spray eller en pipette til formålet. Den mest populære løsning er nok pipetten, som blot skal tømmes, og væsken skal herefter gnides ud i nakken på katten. Herefter spreder loppemidlet sig til resten af kattens krop og beskytter dyret mod angreb for lopper i 4-6 uger, hvorefter katten skal behandles igen. Bruger du spray, skal du spraye din kat over hele kroppen. Behandlingen er i sig selv ret enkel, men den kræver dog, at man ikke springer en behandling over, da katten i så fald vil være meget udsat for angreb. Behandlingen skal derfor gentages regelmæssigt for at beskytte dyret effektivt. Det er især vigtigt at overholde behandlingerne på kattekillinger, da de små er mere udsatte for angreb. Kattekillinger færdes tættere på græs og jord, hvor flåter og lopper holder til, og derudover er deres immunforsvar endnu ikke fuldt udviklet, hvorfor et angreb kan have store konsekvenser for dyrets helbred. Desværre ser man tit, at herreløse katte og hittekillinger er slemt plaget af både lopper og flåter, når de findes, og det er naturligvis til stor gene for dyret. Det kan derfor anbefales at købe rigeligt ind, når du skal købe loppemidler.

Køb billige loppemidler online

Loppe- og flåmidler kan heldigvis købes billigt på nettet. Så kan du nemt og hurtigt købe flere pakker på én gang og få dem leveret til din adresse. Dog bør du være opmærksom på, at loppemidler ikke kan returneres, da de går ind under kategorien ’fødevarer’. Se et udvalg af loppemidler til en god pris her. 

Det bedste foder til hunde og katte

Et godt foder er vejen frem til et sundt og raskt kæledyr. Det bedste foder styrker dyrets immunforsvar og forebygger de sygdomme, som vi ofte ser hos kæledyr. Læs mere om det bedste foder her.

Pas godt på dit kæledyr

Når vi har katte og hunde som kæledyr, er deres primære fødekilde det foder, vi tilbyder dem. I naturen ville dyret automatisk have en meget varieret kost, som for hunde og katte blandt andet ville bestå af levende dyr som mus eller fugle. Derfor er det vigtigt, at vi tænker i disse baner, når vi vælger det bedste foder til vores dyr. Foderet skal gerne bestå af en stor del kød og ikke store mængder af salt og sukker, som ikke er naturligt for dyrene. I fangeskab bliver vores dyr ofte neutraliseret for at undgå uønsket adfærd samt uønskede unger. Dette er relevant i forhold til foderet, da en neutralisering øger dyrets appetit og for kattes vedkommende øger risikoen for urinsten. Her er det vigtigt at vælge et foder, som forebygger netop disse sygdomme og tendenser hos vores kære dyr, så de kan leve et langt og godt liv. Udover disse hensyn bør du vælge et foder, som tager hensyn til dit kæledyrs aktivitetsniveau. Hvis du for eksempel har en meget aktiv hund, kan du vælge et foder, som tager hensyn til dette. Et godt valg kunne være hundefoderet Eukanuba Working & Endurance, som er udviklet specielt til hunde med et højt aktivitetsniveau. Dette kunne for eksempel være jagthunde, der nyder at gå og løbe i mange timer dagligt. Samme regel gør sig gældende til katte. Hvis du har en sterilliseret indekat, bør du vælge et foder, der er tilrettet dette, så dyrets behov opfyldes bedst muligt via foderet.

Find et godt mærke foder til dit dyr

Mange kæledyrsejere er glade for at holde sig til et bestemt mærke foder, som deres hund eller kat trives godt med. Læs gerne beskrivelserne grundigt inden køb og kig ingredienslisten igennem for at sikre, at foderet er af den ønskede kvalitet. Læs om godt dyrefoder her.

Et kæledyr skaber glæde hver dag

Vores firbenede venner skaber en masse glæde for deres ejere hver dag. Hvis du selv har kæledyr eller overvejer at få et, kan du her læse om fordelene ved et kæledyr i hjemmet.

Kæledyret giver os ubetinget kærlighed

Når vi kommer hjem fra en lang dag, og bliver mødt af en glad hund eller kat, bringer det smilet frem hos de fleste. Netop hunde og katte er nok de mest traditionelle og populære kæledyr, men andre dyr kan skabe mindst ligeså meget glæde. Det kan for eksempel være en kanin, et marsvin eller måske endda et krybdyr, som måske nok er mere hobbydyr end egentlige kæledyr. Mange tror, at et mindre dyr automatisk har mindre betydning for ejeren, men det forholder sig sjældent sådan. Når man har et dyr i sit hjem, og man har masser af dejlige stunder sammen, så knytter man sig meget til dyret uanset størrelse eller art. En anden fordel ved vores kære kæledyr er, at de giver os noget at snakke om og bruge tid på. Flere venskaber er opstået på grund af en fælles interesse for hunde. Kort fortalt giver det os stor glæde at gøre noget for andre, og netop dette er en stor del af at have en hund eller en kat.

 

Kun det bedste er godt nok

De fleste kæledyrsejere bruger både mange penge og meget tid på at sikre, at deres dyr har det godt nok. Dyret skal både have det rigtige foder, som opfylder dets behov, det skal aktiveres og i det hele taget trives. Alt dette giver os noget at gå op i og tage os til, hvilket mange kæledyrsejere nyder. Har man en hund, er det oplagt at gå en lang tur hver dag og på den måde få masser af motion. Der er næsten ikke noget bedre end at forkæle sin søde hund med noget nyt legetøj eller nogen lækre godbidder, som den guffer i sig. Hvis du virkelig vil forkæle din hund, bør du kigge nærmere på Vovseboxen, der kun indeholder lækre ting til din bedste ven.