Månedsarkiv 10. januar 2019

Skal du vaccinere din kat?

Det er fuldstændig op til dig, om du vil vaccinere din kat. Hvis du gerne vil beskytte din kat mod sygdomme, så er det en god idé at få din kat vaccineret. Vaccinationen vil forbedre din kats immunforsvar, så den er modstandsdygtig overfor sygdomme. Katte strejfer vidt omkring, derfor kan de hurtigt blive ramt af sygdomme. Nogle sygdomme kan være af alvorlig karakter og kan medføre dødelig udgang.

Hvornår skal katten vaccineres?

Der er ingen begrænsning i forhold til at få vaccineret din kat. Det kan både ske, når den er killing, men også når den er blevet voksen. Katten skal have nogle basic vaccinationer, derefter er det forskelligt, hvor mange vaccinationer katten skal have.

Hvad vaccineres der imod?

Når en kat vaccineres vil det være mod 3 forskellige typer af virus. Derudover er der også mulighed for at vaccinere katten mod leukæmi og klamydia. Det er også muligt at vaccinere katten mod rabies, hvis du planlægger at rejse udenlands, så er det en rigtig god idé at få katten vaccineret, da der er endnu flere sygdomme i udlandet, end der er i Danmark.

Tal med din dyrlæge

Hvis du er i tvivl om, hvad det er, der vil være den bedste løsning for din kat, så er det en god idé at tale med dyrlægen. Bor du på Sjælland i Næstved, så vil du kunne få en professionel dyreklinik til vaccination af din kat. Dyrlægen vil altid vide, hvad der er bedst for din kat, og hvad der er nødvendigt for at sikre den. I Danmark er der mange vildkatte, som bærer rundt på mange forskellige sygdomme, det er derfor rigtig godt at få sikret din kat mod sygdom. Det er langt bedre at forbygge end at behandle sygdom, det kan også gå hen at blive væsentligt dyrere at behandle fremfor at forbygge.

Forkæl dine kæledyr selvom du bor i storbyen

Bor du i en storby, hvor du ikke har dun egen have eller et privat udeområde, hvor du kan lade dine kæledyr løbe frit omkring? Så er du sikkert lige nu ved at finde ud af, hvad du kan gøre for at give dine kæledyr en større mulighed for at kunne komme udenfor og mærke den friske luft. Og derfor kan det være, at du bør tage et kig på de mange gode muligheder, som en altan giver dig, når du bor i en lejlighed i en storby og samtidig har nogle kæledyr, som der skal forkæles og have det godt.

 

Få bygget en dyrevenlig altan

Det handler nemlig blot om at få lavet en dyrevenlig altan. Med en sådan kan du blot åbne din dør, og så kan du ellers lade dine kæledyr færdes frit omkring inde som ude. Det giver dem det vind og vejr, de har behov for, for at kunne trives, og så lader en sådan dem også stille deres nysgerrighed, når de kan kigge udover og følge med i, hvad der sker på gaden eller i gården nedenunder.

 

En altan er også en mulighed for dig, når du får gæster på besøg og gerne vil lukke dine dyr ude et sted, således de ikke forstyrrer eller måske er til gene for nogle, der ikke kan tåle dem af allergiske årsager. Det betyder, at du blot skal udstyre din altan med nogle gode legeredskaber og mad- og vandskåle, og så vil dine køledyr kunne trives uden for i længere tid ad gangen.

 

Tjek mulighederne online

Tjek derfor dine muligheder ud for at få bygget en altan og bliv klar til at give dine dyr de bedste forudsætninger for et godt liv. Og du vil sikkert komme til at sætte lige så stor pris på altanen, som dine kæledyr.

Beskyt din kat mod eventuelle sygdomme ved at give den en vaccination

Er du ejer af en killing eller voksen kat? Og ønsker du det længst mulige og sundest mulige liv for den? Så læs med her og hør hvordan du nemt kan beskytte din kat, så den undgår sygdomme, der kan risikere at forkerte dens liv. Ved at sørge for at din kat ikke bliver syg, sikrer du nemlig, at din kat har det godt helbredsmæssigt således, at den får et langt og sundt liv. Det kan du sikre ved, at få din kat vaccineret. Vaccinen går nemlig ind og beskytter katten mod flere alvorlige og i nogle tilfælde dødelige sygdomme.

Når killinger fødes, er de immune overfor de fleste sygdomme. Det skyldes, at når de dier fra deres mor, får de tilført nogle såkaldte antistoffer. Antistoffer er et biokemisk stof, som modvirker fremmede stoffer, hvorved katten ikke bliver ramt af fremmede sygdomme. Når killingerne når 12-14 ugers alderen og stopper med at die fra deres mor, stopper de også med at have disse antistoffer. Derfor er det super vigtigt, at du vaccinerer din kat, idet din kat på den måde selv bliver i stand til at danne disse antistoffer. Har du en voksen kat, er det naturligvis også vigtigt, at den bliver vaccineret, således at den selv begynder at danne antistoffer.

Som katteejer er det dit ansvar at sørge for, at din kat har det godt. Det kan du sørge for ved, at få din kat vaccineret. At få din kat vaccineret er både en fordel, fordi din kat bliver holdt fri fra smitsomme sygdomme og andre former for epidemier. Derudover er det en fordel, fordi du heller ikke behøver at være nervøs for, hvilke smitsomme eller farlige miljøer, din kat færdes i, for den er alligevel immun overfor sygdommene på grund af vaccinen.