Beskyt din kat mod eventuelle sygdomme ved at give den en vaccination

Beskyt din kat mod eventuelle sygdomme ved at give den en vaccination

Er du ejer af en killing eller voksen kat? Og ønsker du det længst mulige og sundest mulige liv for den? Så læs med her og hør hvordan du nemt kan beskytte din kat, så den undgår sygdomme, der kan risikere at forkerte dens liv. Ved at sørge for at din kat ikke bliver syg, sikrer du nemlig, at din kat har det godt helbredsmæssigt således, at den får et langt og sundt liv. Det kan du sikre ved, at få din kat vaccineret. Vaccinen går nemlig ind og beskytter katten mod flere alvorlige og i nogle tilfælde dødelige sygdomme.

Når killinger fødes, er de immune overfor de fleste sygdomme. Det skyldes, at når de dier fra deres mor, får de tilført nogle såkaldte antistoffer. Antistoffer er et biokemisk stof, som modvirker fremmede stoffer, hvorved katten ikke bliver ramt af fremmede sygdomme. Når killingerne når 12-14 ugers alderen og stopper med at die fra deres mor, stopper de også med at have disse antistoffer. Derfor er det super vigtigt, at du vaccinerer din kat, idet din kat på den måde selv bliver i stand til at danne disse antistoffer. Har du en voksen kat, er det naturligvis også vigtigt, at den bliver vaccineret, således at den selv begynder at danne antistoffer.

Som katteejer er det dit ansvar at sørge for, at din kat har det godt. Det kan du sørge for ved, at få din kat vaccineret. At få din kat vaccineret er både en fordel, fordi din kat bliver holdt fri fra smitsomme sygdomme og andre former for epidemier. Derudover er det en fordel, fordi du heller ikke behøver at være nervøs for, hvilke smitsomme eller farlige miljøer, din kat færdes i, for den er alligevel immun overfor sygdommene på grund af vaccinen.

Redaktion