Hvad kan din hund bedst lide at sove i?

Hvad kan din hund bedst lide at sove i?

Hundesengen er din hunds fristed, hvor den kan slappe af i fred og ro, fra familie og børn. Derfor er det vigtigt at du finder en hundeseng som er blød og komfortabel og som din hund vil elske at slappe af og sove i.

Men der findes mange forskellige slags af hundekurve og hundesenge, så hvad er bedst? Det første du skal gøre, er at se hvordan din hund bedst kan lide at ligge, det vil sige, kan den bedst lide at ligge udstrakt, vil den hellere ligge sammenrullet eller skal det måske bare være hundepude som vil passe hunden bedst. Køber man en hundeseng, anbefales det at man køber den 10-15 cm større i omkreds end målet på hunden. Hunden skal have lidt ekstra plads i kurven da de godt kan lide at ændre sovestillinger ret ofte, så der skal være lidt plads at gøre med.

Køb en hundeseng der er let at gøre ren

Når man kigger på hundekurve eller puder, skal man være opmærksom på, at jo lettere de er at gøre rene, jo længere tid vil de holde. Køber man en seng til sin hund i stof, skal man sikre sig at betrækket kan tages af og kan tåle at komme i vaskemaskinen, det er helt klart den bedste og letteste måde at holde sengen ren for skidt og bakterier. Vi ved jo allesammen at hunde godt kan lide at rulle sig ude på græsmarken, ligge sig i skidt eller rulle sig i eksempelvis døde dyr. Grunden til at de kan finde på at rulle sig i et dødt dyr, er for at skjule lugten af sig selv, det er et af hundens jagtinstinkter der får hunden til at kamuflere sin egen lugt, på den måde ville der være større chance for at hunden kunne nedlægge et byttedyr hvis den selv skulle fange sin mad. Så hunden kan faktisk slæbe en masse bakterier med ind i huset og specielt i sin hundeseng, derfor er det ret vigtigt at hundesengen er let at holde ren og fri for bakterier.

Hundeseng af plast eller stof, hvad er bedst?

Det afhænger lidt af hvad hunden kan lide at ligge i, for begge slags er let at holde rene. Med for eksempel en hundesenge af plast er der som regel en pude i bunden som kan gå direkte i vaskemaskinen og imens kan man tørre selve plastsengen af med varmt vand og sæbe for at komme eventuelle bakterier og skidt til livs.

En hundeseng af stof er noget blødere end den af plast, og i de fleste tilfælde kan hunde bedst lide dem af stof. Du skal bare være sikker på at med den seng du køber i stof, at der er mulighed for at kunne tage betrækket af både puden og selve hundesengen, og husk at tjekke inden du køber den, at den kan tåle at komme i maskinvask da de ellers kan blive godt beskidte med alt det hunden tager med ind i sin pels.

Administrator

Læg din besked