Er du parat til en kat?

Er du parat til en kat?

En kat er et utrolig populært husdyr i Danmark, og det er der mange gode grunde til. De er søde. De er bløde. Og så kræver de ikke så meget opmærksomhed, som hunde gør. Men selvom de små dyr ikke er så tidskrævende som dens logrende modsætning, så skal det ikke være dét, der afgør beslutningen for dig – tværtimod.

5 trivielle ting inden du køber kat

Er du egentlig parat til at have ansvaret for en kat? De er nogle særdeles skønne væsner, men tænk dig grundigt om, inden du tager ud og køber en professionel musejæger.

  1. Har du tid og overskud?

Det første, som enhver fremtidig katteejer er tvunget til at spørge sig selv om, er, om du har tid og overskud. Katte er ikke så krævende som hunde, men det retfærdiggør ikke et køb af et kæledyr, hvis du ikke er villig til at droppe impulsovernatninger eller byture i ny og næ.

  1. Så er der selvfølgelig det økonomiske

Der er mange muligheder for at anskaffe en kat billigt (og endda gratis), men der er ekstraudgifter ved ethvert husdyr. Fx skal katten til dyrlæge, og den skal fodres og plejes – og så lever de 12 – 18 år.

  1. Nyser du mere, end du burde?

Allergi er en af de helt store grunde til, at mange undgår husdyr. Det er derfor en god idé at tjekke, om alle i husstanden kan tåle, hvis der kommer et nyt familiemedlem.

  1. Er din boligsituation kattevenlig?

Bor du i lejemål? Hvis det er tilfældet, så er det ikke sikkert, at du har lov til at have husdyr. Undersøg derfor altid, hvad der står i lejekontrakten inden.

  1. Rengøring, oprydning og andre efterladenskaber

Du skal forvente, at nødvendigheden for at holde hytten ren stiger, når du får en kat. Katte har det med at gå på møbler, rode rundt i kattebakken og hive døde (og levende) mus indendørs. Afklar dig derfor med dette.

Giv din nye kat et godt hjem

Der er mange muligheder for at finde et godt lån online, så du kan give din nye kat et godt hjem.

Administrator

Læg din besked