Rugemaskiner er alle pengene værd når du udklækker kyllinger

Rugemaskiner er alle pengene værd når du udklækker kyllinger

Mange kender udtrykket rugemaskine og ved overordnet set hvad begrebet er og dækker over, men de færreste kender til teknikken bag en rugemaskine.

Hvad er en rugemaskine og hvordan virker den

En rugemaskine er ikke som mange tror forbeholdt kyllinger. Den er lavet til at udklække alle former for æg uanset om det er reptil æg eller fugle æg. Der er derfor stor forskel på de forskellige modeller af rugemaskiner, i forhold til dimensionering og muligheder.

En rugemaskine virker i sin simplicitet ved at efterligne reden og temperaturen som æggene får når moderen sidder på dem. Majoriteten af rugemaskiner bevæger sig også for at efterligne moderens bevægelser.

Temperaturen er indstillet til 37 grader og det er vigtigt for at få det bedste resultat at temperaturen holdes konstant. Derfor er det vigtigt at de er tilknyttet til en stabil strømkilde. Bor du i et område hvor der jævnligt er strømafbrydelser kan det være en god idé at have et backupbatteri eller en generator, så man ikke mister de uudklækkede æg hvis uheldet skulle ramme. Selvom strømafbrydelser er utrolig sjældne i Danmark så sker de fra tid til anden og så er det bedst at være forbedret.

Rugemaskinen skaber tryghed

Det er ikke kun for æggene at en rugemaskine skaber tryghed. Det er ligeså meget som dig som æg-ejer. For ved at have dine æg sikkert placeret i en rugemaskine skaber du en tryg stabil start for dyret. For alle ved der kan ske uventede ting i livet. Det gør sig specielt også gældende i dyreriget, hvor et andet dyr kan komme til at ødelægge ægget, ræven eller katten kan få tilsneget sig adgang, der er mange muligheder men udfaldet er det samme at dine æg foregår og det er netop dette du ønsker at forhindre og er et godt skridt på vejen ved hjælp af en rugemaskine.

En rugemaskine giver muligheder også for dig som privatperson

Det er ikke kun de store rugemaskiner som giver muligheder for erhvervslivet. Den giver selvfølgelig mulighed for landmænd og lignende at strømline deres produktion og gør planlægningen nemmere, men som privatperson kan du også få nogle fordele. Eksempelvis kan du få sendt befrugtede æg af det dyr som du vil have som kæledyr. For med en rugemaskine er det jo ikke kun kyllinger du kan udklække tværtimod.

Du kan også udklække reptiler. Så drømmer dit barn om en eksempelvis en skægagame så forestil dig hvilket forhold dit barn ville få til dyret hvis dit barn var med til at sørge for det blev udklækket. Det ville være en stor oplevelse for barnet og være med til at lære dit barn om vigtigheden i pleje. Dernæst ville barnet kunne se at ens indsats bærer frugt når skægagame kommer ud af ægget. Så rugemaskinen har mange anvendelser lige fra den lille familie til det store landbrug og netop derfor kommer de i et væld af farver, dimensioner og størrelser så der er den rigtige til alles behov.

Du kan også læse mere om teknik på udstyrsguiden.dk

admin

Læg din besked