Pas godt på din kat

Pas godt på din kat

Der findes hundeelskere, og så findes der katteelskere. Der har i utrolig mange år været en intern og humoristisk kamp mellem hunde- og kattemennesker, der omhandler de to forskellige typer menneskers forskelligheder, mere end det omhandler, hvilket type dyr der er det bedste. Det er da heller ikke denne debat, der vil blive taget op i denne artikel. I stedet vil den fokusere på et af dyrene, og på, hvordan man passer bedst på det. Dyret, som artiklen omhandler, er som overskriften klart og tydeligt fortæller: katten.

Det rigtige foder

Nogle katte har, ligesom nogle hunde, særlige behov, og det gælder også i forbindelse med deres mad. Det er ikke alle katte, der kan tåle det billigste kattemad. Nogle katte har brug for ekstra vitaminer, nogle har en sart mave, og nogle har et helt tredje krav. Alle katte er forskellige, og det må man som ejer respektere og acceptere. Hvis man er katteejer, bliver man nødt til at tage højde for og hensyn til sin kat og de behov som den har. Der findes rigtig mange forskellige typer foder, og derfor er det mange gange en god ide at få en ekspert til et hjælpe dig. Hvis du har styr på, hvad det er for noget foder, som din kat skal have, kan du altid bestille det over nettet. Find udvalget her.

Husk dyrlægen

Når du har kat, skal du huske, at denne kan blive syg, ligesom andre dyr kan det og ikke mindst dig selv. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på de signaler, som din kat sender, og så gælder det også om at få den sendt til et tjek i ny og næ for at være sikker på, at den er sund og rask.

Du skal dog ikke kun tage til dyrlægen for at få din kat tjekket eller helbredt for sygdomme, du bør også give ham eller hende et besøg for at få din kat øremærket og chippet i tilfælde af, at den skulle forsvinde eller blive væk.

Frihed og kærlighed

Katten er et egenrådigt dyr, og du kan ikke tvinge den til noget, som den ikke gider. Hunde er meget loyale overfor deres ejere; det er katte på sin vis også, men de har på en helt anden måde end hunde deres egen mening, og hvis vi mennesker ikke lige passer ind i den, så bliver vi ignoreret og forbigået uden tøven.

Katte har altså både brug for kærlighed og frihed. Frihed i den forstand, at de endelig ikke må blive holdt fast, hvis ikke de ønsker det, og de skal have lov til at komme til dig, i stedet for at du render rundt og jagter dem for at give dem opmærksomhed. Du skal ikke være i tvivl om, at den nok skal sige fra, hvis den ikke gider, og det sker gerne i form at kradserier, hvilket du ikke ønsker. Derfor gælder det altså om at respektere din kat og dens behov, og så vise den betingelsesløs kærlighed, når den er åben og modtagelig over for det.

admin

Læg din besked