Skal du have kastreret din hanhund

Skal du have kastreret din hanhund

Det kan for nogen virke meget drastisk at skulle kastrere din hanhund, men nogle gange kan hanhundens adfærd være så negativ, at det kan være det mest hensigtsmæssige at gøre. Det at bo med en meget aggressiv eller vild hanhund kan være meget anstrengende. Måske du kender til, at han stikker af, hopper op og ned af møblerne, ikke vil høre efter, er meget rastløs og virkelig er udstyret med krudt i bagi? Ved at kastrere hanhunden, vil den få fjernet begge testikler, som er der, hvor det mandlige kønshormon testosteron produceres. Efter ganske få uger vil hanhunden blive mere rolig og slippe sine unoder. Dog kan der i visse tilfælde godt gå et halvt år, før hanhunden har den fulde virkning. 

 

Hvornår skal kastrationen ske?

Den mest generende adfærd vil ofte først komme til udtryk, når unghunden  er kønsmoden, hvilket sker omkring 8-10 måneders alderen. Det er derfor en god idé, at vente at se, hvordan adfærden udvikler sig, så hanhunden ikke bliver kastreret, hvis ikke   det ikke er nødvendigt. Der er ikke nogen deadline for, hvornår en hanhunden kan få fortager indgrebet, det kan ske i alle aldre.

 

Hvad er ulemperne?

Ulemperne ved at få foretaget operationen vil være at stofskiftet ændrer sig, hvilket vil gøre det lettere for hunden at tage på. Der skal derfor efterfølgende være mere fokus på, hvor meget mad hunden får. Din hund skal have 80% af de kalorier, som den fik inden den blev kastreret, det har en stor indflydelse på, hvor livlig hunden er, hvis den får det samme som tidligere, vil den stadig kunne være ustyrlig. Pelsen kan også ændre sig, så den bliver mindre blank og mere ulden. Det er derfor en god idé at gøre op med dig selv, hvad der er bedst for både dig og hunden. Bor du på Sjælland i Næstved, kan du få en professionel dyreklinik til kastration.

 

Administratoren